Peter Madsen i hangaren, hvor ubåden NC3 blev bygget Peter Madsen i hangaren, hvor ubåden NC3 blev bygget Deadline Press

Peter Madsen nægter fortsat drab

Written by 

Seneste nyt om ubådssagen

December: Næste retsmøde bliver 8. marts 2018

29.nov.

I samarbejde med Forsvarets dykkere fandt politiet i dag klokken 10.20 en arm i Køge Bugt. Det forventes at armen tilhører Kim Wall.

Det oplyste politiet tidligere i en pressemeddelse.

Armen er endnu ikke blevet undersøgt, men den er fundet i samme område, hvor dykkerne fandt den første arm.

 

Tidligere: 

Peter Madsen nægter fortsat drab. Hans forklaing lyder, at Kim Wall døde som følge af en kulilteforgiftning i ubåden på et tidspunkt, hvor han selv var på ubådens dæk.

Endvidere har Peter Madsen erkendt, at det var ham, der efterfølgende har gennemført parteringen af liget og siden har smidt alle ligdelene i Køge Bugt.

- Denne forklaring giver naturligvis anledning til, at politiet indhenter diverse supplerende erklæringer fra såvel retsmedicinerne, såvel som forsvarets ubådseksperter, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen.

Sagen forhåndsberammet

Sagen er nu blevet forhåndsberammet som en potentiel nævningesag i Københavns Byret – der er afsat 8 retsdage til sagen. Der er berammet følgende retsdage til hovedforhandlingen: 8. marts, 23. marts, 26. marts, 27. marts, 28. marts, 5. april, 23. og 25. april 2018.

Dette sker med baggrund i, at sagen på nuværende tidspunkt er ved at være færdigefterforsket.
- Der vil naturligvis stadig være relevante oplysninger der skal færdigefterforskes, men sagen er på de store linjer ved at være klar. Derfor overgår den nu til en præsentationsfase og jeg forventer at der bliver taget stilling til tiltalespørgsmålet inden årsskiftet, siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen

Der har gennem de sidste 14 dage været gennemført adskillige dyk i Køge Bugt for at finde Kim Walls arme samt såvel hendes som Peter Madsens mobiltelefoner. Dette har desværre ikke givet noget resultat.

Det vurderes aktuelt, hvorvidt der stadig skal gennemføres dykninger eller på anden måde søges efter disse dele.

Kilde: Københavns Politi


Tidligere forløb:

12. oktober. Dykkere har nu fundet en sav i Køge Bugt nær den rute, som politiet mener, at Peter Madsen sejlede med ubåden NC3. Peter Madsen nægter fortsat efter de seneste fund at udtale sig. Peter Madsen er sigtet for manddrab efter straffelovens paragraf 237: Den, som dræber en anden, straffes for manddrab med fængsel fra 5 år indtil på livstid. Næste retsmøde er den 31. oktober.

7. oktober: Københavns Politi bekræfter fund af Kim Walls hoved og ben ved ved Avedøre Holme i Køge Bugt. Der er ikke tegn på fraktur på kraniet, oplyser drabschef Jens Møller Jensen på pressemødet lørdag formiddag. Det modbeviser umiddelbart Peter Madsens forklaring om, at hun skulle være død ved at have fået lugen på ubåden i hovedet.

Politiet har fundset to poser - en med hendes tøj og to ben og senere en med hoved. Poserne var tynget ned af metaldele.

Tidligere: fra den 3.oktober

Anklagemyndigheden overvejer, at få foretaget en rekonstruktion af hændelsen på ubåden, sådan som den sigtede og hans forsvarer Betina Hald Engmark efterlyser.Fra det seneste retsmøde er det kommet frem, at politiet har fundet fundet videoer med indhold, der blandt andet omfatter fetish, tortur og ægte henrettelser af kvinder på Peter Madsens computer og en harddisk. Anklageren Jakob Buch Jepsen understregede, at det ikke er videoer, som er optaget af Peter Madsens selv, men at de er optaget i udlandet.

031 800x peter madsen foto deadline press
Billeder af ubåden Nautilus NC3 og den drabsigtede ubådsejer Peter Madsen

 

Billederne er taget den 7. juli 2017 i forbindelse med et interview af Peter Madsen. Peter Madsen er sigtet for at have forvoldt den svenske journalist Kim Walls død og have parteret hendes lig. Han sidder varetægtsfængslet frem til det kommende retsmøde den 31. oktober 2017, hvor der påny skal tages stilling til, om fængslingen skal forlænges. Under retsmødet den 3. oktober kom det frem, at den endelige årsag til Kim Walls død endnu ikke er slået fast. Men ifølge specialanklager Jakob Buch-Jepsen er mistankegrundlaget mod ubådsejeren styrket siden det seneste retsmøde i sagen i september.

 Ekstrabladet bringer en video af pressemødet fra den 7. oktober, hvor politiet fortæller om de nye fund.

033 peter madsen foto deadline press030 800x peter madsen foto deadline press

003 NC3 800x IMG 0371004 NC3 IMG 0420005 NC3 IMG 0389005 NC3 800x IMG 0392

020 NC3 800x IMG 0514006 NC3 800x IMG 0406007 NC3 800x IMG 0422009 NC3 IMG 0410019 NC3 800x IMG 0494 masked

 

 

  • Deadline Press
  • Last modified on torsdag, 07 december 2017 05:19

    Best rated