Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

De seneste artikler fra Deadline Press

 • Indonesien: Vi besøger Sumatra

  Indonesien: Vi besøger Sumatra

 • Skolernes uhumske toiletter er ikke børnenes ansvar

  Skolernes uhumske toiletter er ikke børnenes ansvar

 • Fabrikkerne flytter ind i Folkeskolen

  Fabrikkerne flytter ind i Folkeskolen

 • Med laktosefri fløde og en bund med fiber går det måske. Men kage er generelt kritisk med FODmap. Foto: Daniel Brøns

  Styr på FODmap med en fødevareliste på din mobiltelefon

 • Hakan Akkaya SS18 kollektion – inspireret af eksistentialisme

  Hakan Akkaya SS18 kollektion – inspireret af eksistentialisme

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Select language

Danish Dutch English Finnish French German Italian Spanish Swedish

Søg

Nyheder

 • Photos of the UC3 submarine from inside +

  Buy photos from deadline press. Images of the u-boat UC3 from inside: send e-mail to deadline press Read More
 • Fabrikkerne flytter ind i Folkeskolen +

  Fabrikkerne flytter ind i Folkeskolen Kreative processer er sjovere og mere lærerige, hvis man kan producere et avanceret design i virkeligheden. Det kan man med Read More
 • Styr på FODmap med en fødevareliste på din mobiltelefon +

  Med laktosefri fløde og en bund med fiber går det måske. Men kage er generelt kritisk med FODmap. Foto: Daniel Brøns En komplet liste over alle de forbudte fødevarer kan være en lettere tilgang til FODmap end alverdens bøger og sniksnak Read More
 • Midler til rensning af fliser virker ikke +

  højtryksrenser fliserens nilfisk De så kedelige ud de gamle fliser. Mørke, triste og fulde af pletter. Og med græstotter imellem. Nu, hvor efteråret Read More
 • 1

Deadline Press Video

Facebook

Rejser

 • 1
 • 2

Job og karriere

Fabrikkerne flytter ind i Folkeskolen

Fabrikkerne flytter ind i Folkeskolen

Kreative processer er sjovere og mere lærerige, hvis man kan producere et avanceret design i Read More
Samskabelse giver nye muligheder i virksomhederne

Samskabelse giver nye muligheder i virksomhederne

Når en virksomhed engagerer sig i sit lokalsamfund eller engagerer sig på anden vis, opnår Read More
 • 1
 • 2
 • 3

Serier af David Seeberg

Privatøkonomi, familie, bolig

højtryksrenser fliserens nilfisk

De så kedelige ud de gamle fliser. Mørke, triste og fulde af pletter. Og med græstotter imellem.
Nu, hvor efteråret nærmer sig, kunne det måske være et godt tidspunkt at gære noget ved det. Kuren skulle så være Lip Fliserens eller Borup Fliserens med efterfølgende højtryksspuling med en standard Nilfilsk højtryksspuler fra byggemarkedet, som man kan købe til ret få penge efterhånden.

Effektiv renser
Nilfisk højtryksspuleren har vi lidt dårlige erfaringer med, fordi den sidste døde, inden vi fik den brugt ret meget, formentlig fordi vi lod den stå ude i frostvejr. Men nu står den nye på fliserne og klar til kamp. Og resultatet er flot: At den mørke belægning forsvinder som dug for solen. Man skal bare stille og roligt arbejde sig frem – flise for flise. Det tager en del tid, da den koncentrerede stråle kun dækker nogle få centimeter, men fremad går det, og selv om der stadig er en smule ”flisepest” tilbage er det ikke noget, der for alvor generer helhedsindtrykket af en stort set ren flise.

Borup og LIP Fliserens
Men det skulle da lige tjekkes, om rensningen blev lettere og resultatet bedre med lidt kemi. Men først skulle katten lukkes ind i skuret og børnene inde i huset. Ingen syreskader på bare tæer tak. Og gummistøvler og andet sikkerhedsudstyr skulle også være i orden naturligvis. Men lidt sprøjter det jo altid, når man blander, og det er ikke helt behageligt at arbejde med. Blandingen spredes så med en kost over en stor testflade, hvorefter man skal vente en tid til effekten skulle indtræde.
Men desværre kunne vi slet ikke finde nogen effekt. Det var lige så besværligt at rense fliserne med højtryksspuleren efter brug af Borup Fliserens som uden kemi. Og med brug af LIP Fliserens var det endnu mere besværligt, fordi dette produkt skummede voldsomt, så det var svært at arbejde med. Og til vores store skræk blev fliserne misfarvede efter brug af produktet. Misfarvningen forsvandt dog heldigvis, da fliserne tørrede, og er ikke blevet bemærket siden.
At kemien angiveligt skulle kunne fjerne belægningerne med en stiv kost, er ganske enkelt usandt. Uden højtryksspuler er det håbløst.

Flisebørste ubrugelig
Naturligvis skulle den medfølgende Nilfisk Flisebørste med roterende vanddyser også testes, men den kan vi godt smide på loftet. Den kunne overhovedet ikke rense fliserne. Vi skal ikke udelukke, at flisebørsten kan bruges til andre typer af fliser, som måske er knapt så medtagne som vores, der er de helt billige 40x40 betonfliser, man kan købe i ethvert byggemarked. Desuden skal det ikke udelukkes, at resultatet med kemien ville være anderledes på andre typer af fliser.
Endelig skal det ikke udelukkes, at kemi kan have sin berettigelse, hvis man eksempelvis køber en flise-imprægnering, der skulle forhindre skidtet i at sætte sig fast, og denne tesst fortæller jo heller ikke noget om, hvorvidt kemien i fliserens har en effekt, som medfører, at der går længere tid, før mosset sætter sig. Men det er ikke noget, som producenten lover, og med de ekstreme mængder af regn, som vi udsættes for på disse breddegrader, er det svært at forestille sig kemi, der har effekt særlig længe.
Har mødt den påstand, at det er hårdt for fliserne at blive højtryksrenset, og at man risikerer at slide på dem og gøre dem sårbare for skidt ved at rense på denne måde. Umiddelbart kan der ikke konstateres skader efter denne resning, så jeg tror ikke, at det er et problem, hvis man renser relativt sjældent. Så konklusionen her er klar: Spar kemien og køb en højtruksspuler. Det er det eneste, der virker.

Seniorstrateg: Tal fra USA giver anledning til at se med forstærket appetit på amerikanske aktier. Det skriver Investorview.dk Læs her.

Medierne kan hele tiden bringe mange historier om huse, der producerer mere energi, end de forbruger. Er det hele fremtidsmusik eller kan det lykkes i virkeligheden? En kold vinterdag besøgte vi Flex House i Taastrup, hvor det skal undersøges, om løfterne holder i praksis.

Drop kernefamilien med far og mor og to børn – og placér i stedet omsorgstimerne i et vellønnet job: Den svimlende gevinst bliver 1,1 mio. kroner i din levetid – plus renter