Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

De seneste artikler fra Deadline Press

 • Indonesien: Vi besøger Sumatra

  Indonesien: Vi besøger Sumatra

 • Skolernes uhumske toiletter er ikke børnenes ansvar

  Skolernes uhumske toiletter er ikke børnenes ansvar

 • Fabrikkerne flytter ind i Folkeskolen

  Fabrikkerne flytter ind i Folkeskolen

 • Med laktosefri fløde og en bund med fiber går det måske. Men kage er generelt kritisk med FODmap. Foto: Daniel Brøns

  Styr på FODmap med en fødevareliste på din mobiltelefon

 • Hakan Akkaya SS18 kollektion – inspireret af eksistentialisme

  Hakan Akkaya SS18 kollektion – inspireret af eksistentialisme

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Select language

Danish Dutch English Finnish French German Italian Spanish Swedish

Søg

Nyheder

 • Photos of the UC3 submarine from inside +

  Buy photos from deadline press. Images of the u-boat UC3 from inside: send e-mail to deadline press Read More
 • Fabrikkerne flytter ind i Folkeskolen +

  Fabrikkerne flytter ind i Folkeskolen Kreative processer er sjovere og mere lærerige, hvis man kan producere et avanceret design i virkeligheden. Det kan man med Read More
 • Styr på FODmap med en fødevareliste på din mobiltelefon +

  Med laktosefri fløde og en bund med fiber går det måske. Men kage er generelt kritisk med FODmap. Foto: Daniel Brøns En komplet liste over alle de forbudte fødevarer kan være en lettere tilgang til FODmap end alverdens bøger og sniksnak Read More
 • Midler til rensning af fliser virker ikke +

  højtryksrenser fliserens nilfisk De så kedelige ud de gamle fliser. Mørke, triste og fulde af pletter. Og med græstotter imellem. Nu, hvor efteråret Read More
 • 1

Deadline Press Video

Facebook

Rejser

 • 1
 • 2

Job og karriere

Fabrikkerne flytter ind i Folkeskolen

Fabrikkerne flytter ind i Folkeskolen

Kreative processer er sjovere og mere lærerige, hvis man kan producere et avanceret design i Read More
Samskabelse giver nye muligheder i virksomhederne

Samskabelse giver nye muligheder i virksomhederne

Når en virksomhed engagerer sig i sit lokalsamfund eller engagerer sig på anden vis, opnår Read More
 • 1
 • 2
 • 3

Serier af David Seeberg

Job, karriere, uddannelse

Kreative processer er sjovere og mere lærerige, hvis man kan producere et avanceret design i virkeligheden. Det kan man med Danmarks første mobile ”Makers Space”, der nu skal hjælpe eleverne i Region Sjælland til at realisere deres designs og visioner ved hjælp af 3D-printere, fræsere og lasercuttere.

Faglokaler med avanceret udstyr som 3D-printere er på grund af prisen en sjældenhed på skolerne i Region Sjælland. Skal eleverne have adgang til teknologierne, må de typisk fragtes langt med bus – eksempelvis til en temadag på Professionshøjskolen Absalons faglokaler i Roskilde eller Vordingborg, hvor de ikke får tid til at komme i dybden med mulighederne. Derfor har Center for Undervisningsmidler på Professionshøjskolen Absalon nu udviklet Danmarks første mobile ”Makers Space”, der nu udbydes som klassesæt til skolerne. Hele fem klassesæt med i alt 8 maskiner i hver er nu udviklet af CFU-konsulenter, der er parate til at rykke ud og skabe mere innovative elever.

Krav om innovation
En af ankerpersonerne i projektet CFU-konsulent Mikael Scheby mener, at projektet fokuserer præcis på de udfordringer, som skolerne har lige nu.

”Politikerne ønsker, at skoleeleverne bliver mere innovative, men skolerne mangler teknologier, der kan gøre det muligt at realisere ambitionerne. Med ”MakerSpace On Wheels” bliver barrieren mellem idé og prototype effektivt nedbrudt, og det er virkelig noget, som kommer til at motivere eleverne”, siger Mikael Scheby, der oplever, at mange skolelærere ikke har haft mulighed for at opleve potentialet endnu.

”Mange tror i begyndelsen, at det handler om at lave mere præcise figurer, end man kan med ler eller Lego, men det går jo meget videre end det, for her bruger man jo de teknologier, som man vil møde i industrien, og man få en fornemmelse for de processer, der ligger bag”, siger Mikael Scheby, der også mener, at det er ekstremt motiverende at bygge noget, der ligner præcist det, som man har forestillet sig.

Indbygge elektronik
Og potentialet er til mere og andet end blot at fremstille figurer, fortæller Mikael Scheby, der tænker, at mange elever vil blive begejstrede over at indbygge elektronik i eksempelvis modelbiler, som de selv har designet. Dermed bliver det muligt at lave sin egen programmerbare bil og dermed få en forståelse af både elektronik, design og algoritmer. Det er muligt for relativt overkommelig pris takket være standardkomponenter, der kan programmeres og indbygges.

Der er tale om et meget stort felt af pædagogiske og procestekniske muligheder, så derfor kan man kun bestille ”MakerSpace On Wheels”, hvis man samtidig booker en pædagogisk læringskonsulent, der inviterer elever og lærere til en workshop, hvor de kan få indblik i teknologierne og de pædagogiske muligheder, fortæller Mikael Scheby.

”Det er meget vigtigt at skolen får et godt grundlag at starte ud fra, så de ikke tror, at det bare handler om at bygge figurer for sjov. Det er et helt nyt felt, der er under udvikling, og derfor er vi også i gang med at lave instruktionsvideoer og undervisningsmateriale til et arkiv, som vil vokse med erfaringerne”, siger han.

Skal ind i matematiktimerne
Mikael Scheby er selv uddannet fysik og matematiklærer, og han håber, at ”MakerSpace On Wheels” med tiden vil blive populært i de naturvidenskabelige fag. Lige nu er de første bookinger på de nye sæt på vej ud, og de er indtil videre meget populære blandt håndværk og design lærere, men vi ser også flere og flere matematiklærere blive interesserede.

”Hvis man har en designer i maven, er det jo supergodt, fordi man takket være teknologi kan lave mere funktionelt design. Men det er også vigtigt, at man bruger sættet til naturvidenskabelige projekter også, fordi det giver andre måder at formidle naturvidenskaben på”, siger han og peger på, at ”MakerSpace On Wheels” også kan bruges til at beregne 3D-figurer, bygninger og meget andet, der netop handler om naturvidenskab. Samt naturligvis at udvikle funktionelt design, programmerbare enheder af forskellig art og meget andet.

”Programmering er blevet et valgfag i folkeskolen allerede fra i år, og i den forbindelse er der virkelig brug for så mange tilgange som muligt, der kan gøre det interessant”, siger han.

Ind i ungdomsuddannelserne
CFU håber også, at ”MakerSpace On Wheels” kan medvirke til at gøre det mere spændende at arbejde med det naturvidenskabelige i ungdomsuddannelserne, der også vil få adgang til at låne sættet.

”Emnet er mindst lige så varmt i gymnasiet som i folkeskolen, så vi tror på, at det her vil medvirke til, at flere åbner øjnene for de pædagogiske muligheder for læring, der ligger i det her”, siger Mikael Scheby, der også ser en potentiel tillægsgevinst i form af, at flere på ungdomsuddannelserne måske opdager det spændende formidlingsperspektiv og får øjnene op for, at man som naturvidenskabelig student godt kan arbejde med formidling.

”Det er i hvert tilfælde en af de ting, som vi håber på kommer ud af det også, for vi savner jo lærere med naturvidenskabelig baggrund”, siger han.

Fakta
Et klassesæt består af fem 3D-printere, én lasercutter og to CNC-fræsere. Det er dermed muligt både at bygge nye materialer og fræse eller gravere i materialer.
I alt kommer fem set i omløb i Region Sjælland.

Kontakt udlånssamlingen for booking her
Du kan også kontakte Mikael Scheby på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Når en virksomhed engagerer sig i sit lokalsamfund eller engagerer sig på anden vis, opnår den fordele, der er meget større end arbejdsindsatsen. Det mener arrangørerne bag en ny konference, der skal sætte fokus på samskabelse

Der er masser af spænding og fart over feltet, når DTU hvert forår afholder Danmarks største konkurrence for robotter RoboCup

Et kontroversielt forsøg med at give løn til eleverne alt efter deres resultater har vist sig at give en tredobling i antallet af beståede eksamener. Et af de bedste resultater er opnået i skolen MS343 i Bronx, der ledes af den kontroversielle leder Rose-Marie Mills, der for fem år siden blev kendt, da hun fik kriminaliteten på sin skole til at falde med over 90 procent.