De finansielle markeder. Foto: Pixabay De finansielle markeder. Foto: Pixabay

Nyheder for investorer

Strømninger og tendenser på det finansielle marked. 

16. juli 2019

De amerikanske forbrugere handlede løs i butikkerne i juni, og det bedre end ventede detailsalg mindsker sandsynligheden for, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, sænker renten med 50 basispoint på rentemødet i slutningen af juli, vurderer seniorøkonom i Jyske Bank Kim Fæster.

Kilde Jyske Bank

 

15. Juli 2019

En test for Christine Lagarde

Christine Lagarde er klar til at blive præsident for Den Europæiske Centralbank på en vanskelig tid. Væksten i euroområdet er bremset til en gennemsøgning, og centralbankerne i USA, Japan og Europa har stort set udtømt deres arsenaler af stimuleringsforanstaltninger.

 Investorer forventer, at hun følger sin forgænger, Mario Draghi, og gør "hvad der kræves" for at forsvare euroen. Men Lagarde, i øjeblikket administrerende direktør for Den Internationale Valutafond, er ikke økonom, og det har rejst spørgsmål om hendes kandidatur.

Hendes kvalifikationer: Lagarde uddannet som advokat, inden hun blev minister i den franske regering. Tilhængerne påpeger, at I.M.F., som hun har ledet i otte år, spillede en afgørende rolle for at forhindre sammenbruddet af Grækenlands banksystem under euroområdets gældskrise.

 

Ledelsesstil: Fru Lagarde sagde engang, at hun forsøgte at gøre noget for kvinder hver dag. Hun kan forventes at tage imod kønsforskydning hos centralbanken; kun to af de 25 medlemmer af dets styrelsesråd er kvinder.

Hvad er det næste: De europæiske finansministre godkendte let fru Lagarde i sidste uge. Europa-Parlamentet og centralbankens styrelsesråd vil nu veje ind, selvom det heller ikke har beføjelse til at blokere hende fra at tage ansvaret den 1. november.

Kilde: New York Times

- - - - 

5. juli

Den amerikanske jobrapport, som også bliver kaldt "kongetallet", leverede solide tal for juni, og det skaber et dilemma for den amerikanske centralbank, Federal Reserves, som på det seneste har signaleret rentenedsættelse, mener økonomer.

Beskæftigelsen uden for landbruget voksede med 224.000 personer i juni.

Det var dermed bedre end ventet, da der blandt økonomerne var forudset en stigning på 160.000 personer ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Læs mere på Euroinvestor.dk

- - - - - - - -

4. juli

Erfaren franskmand skal vogte over Europas økonomi


Den erfarne franskmand Christine Lagarde ser ud til at blive ny chef for Den Europæiske Centralbank (ECB).

Det er resultatet af en større kabale, som EU's stats- og regeringsledere tirsdag aften blev enige om. Hun mangler formelt at blive udnævnt som ny ECB-chef.

63-årige Christine Lagarde får som hovedopgave at forvalte euroen, sikre stabile forbrugerpriser - kendt som inflation - og føre tilsyn med EU's banker.

ECB har i årene efter finanskrisen haft en stor rolle i at få Europas vækst op i gear og har skubbet tusindvis af milliarder ud i økonomien.

Kilde: Euroinvestor

- - - -

3. juli

Nogle gange ser de gode nyheder på de finansielle markeder som dårlige nyheder.. Resultatet af mødet mellem den amerikanske præsident Donald Trump og den kinesiske leder Xi Jinping på G20-topmødet i Japan kunne være en af ​​disse tider. De to parter har aftalt en våbenhvile i deres handelskrig , idet Trump siger, at han ikke vil indføre flere toldsatser på kinesiske varer for nu, og amerikanske virksomheder kan igen gøre forretninger med den kinesiske tech giant Huawei.

Økonomisk set er det en god nyhed for USA, at forbrugere og virksomheder ikke skal betale prisen for flere eller højere tariffer. For de finansielle aktie- og obligationsmarkeder , der for nylig har været stigende, kan det dog sætte en pause på rallyet. Det skyldes, at markederne fuldt ud prissætter i en rentesænkning af Federal Reserve på mødet i slutningen af ​​juli. Nogle erhvervsdrivende forventer endog politikere at reducere satser med 50 basispoint eller 0,5 procentpoint. (Fed ændrer sædvanligvis sin sats i 25-basispoint-trin.)

Nu er det måske mindre sandsynligt, at der kommer en rentesænkning i juli. Og det kan få investore til at være mere tilbageholdende.

Kilde: Quartz

- - - - - - - - - 

  • Deadline Press
  • Flemming Thomsen

    Uddannet cand. phil fra Københavns Universitet. Freelance-redaktør af tidskrifter og magasiner, udarbejdelse af nyhedsbreve, redigering og markedsføring på internettet. Har arbejdet med international ejendomsformidling, virksomhedsrådgivning herunder etablering af udenlandske selskaber, handel på nettet og som iværksætter af netbutikker.

    Journalistik og kommunikation: Redaktionsarbejde for Børsen Internet, Bolig Berlin (informationschef og medstifter), Danske Markedsøkonomer, freelanceredaktør af Printeren Sam-Data/HK.

    Levering af artikler til Berlingske Tidende, Politiken, Dagbladenes Bureau, BådNyt, UD & SE, Computer Reseller News, svenske, norske, tyske, engelske og australske magasiner etc.

    Hjemmeside: www.deadlinepress.dk