Nu får flere danskere mulighed for at prøve delebilsordningen af, da alle 3-kunder, der ikke er kunder hos GreenMobility, får 60 minutters gratis kørsel. Nu får flere danskere mulighed for at prøve delebilsordningen af, da alle 3-kunder, der ikke er kunder hos GreenMobility, får 60 minutters gratis kørsel.

Dansk delebil-firma indtager Europa

GreenMobility er i fuld gang med at udvide forretningen til resten af Europa. Derfor har den miljøvenlige delebilsordning slået sig sammen med teleselskabet 3, der leverer den tekniske platform og netværket, der understøtter udrulningen af det europæiske eventyr.

Det danske firma GreenMobility har sat sig nogle ambitiøse mål for de næste tre år. Inden udgangen af 2021 vil den grønne delebilsordning, der lige nu forsyner Storkøbenhavn med 400 elbiler, udvide forretningen og være til stede i 20 byer i Europa, så det ikke kun er danskerne, der får glæde af bilerne. Oslo bliver den første by uden for Danmark, der i 2018 får GreenMobility-biler.

”Vi arbejder hele tiden på at tilbyde vores brugere bedst mulig mobilitet, og vi vil ikke gå på kompromis. Vi vil tilbyde bæredygtig transport og være med til at skabe grønnere byer med mindre støj, trængsel og forurening, og vores vision gælder ikke kun i Danmark. Derfor arbejder vi fokuseret på, at GreenMobility nu kommer til at være i en lang række europæiske byer. Optimal drift af vores biler sætter krav til dataforbindelsen mellem vores egne systemer – derfor har vi indgået et samarbejde med 3, der kan tilbyde det netværk og den data-platform, som spiller en vigtig rolle for os,” siger Torben Andersen, der er CEO for GreenMobility.

Internet of Things på tværs af landegrænser
For at gøre det så simpelt som muligt at gå ind i Europa, så har det været afgørende, at GreenMobility fik en data- og netværksplatform, som alle de nye europæiske partnere kan bruge og som samtidig kan integreres med selskabets egne IT-systemer, så processen bliver så lean som muligt. De nye GreenMobility-partnere skal nemlig selv kunne administrere el-bilerne uden om dataoperatøren. En såkaldt Internet og Things-service.
Og lige netop de services kan 3 tilbyde med en ganske særlig platform, der fungerer på tværs af landegrænserne på forskellige netværk.

”For at udvide i Europa har det været afgørende for os at få adgang til et netværk og en dataplatform, som muliggør et stabilt data-flow mellem biler og vores eksisterende back end systemer. Hos 3 køber vi ind i netop sådan en løsning, og det er altafgørende for os, at netværket er i top – ellers fungerer bilerne ikke. Så vi forventer, at samarbejdet med 3 bidrager til, at vi kommer godt fra start i de nye byer,” forklarer Torben Andersen.

Det handler om at nytænke forretningen
Hos teleselskabet 3 har man stort fokus på at innovere og se nye muligheder i markedet. Det handler blandt andet om at udvikle platforme, som virksomheder har brug for til fremtidens Internet of Things.

”Hvis man vil klare sig godt i telebranchen, som er enormt konkurrencepræget, handler det om at forudse virksomhedernes behov. Derfor kan 3 nu tilbyde en platform, hvor virksomheder har kontrol og overblik over de devices, der er koblet på. Platformen kan fungere på tværs af landegrænserne, fordi 3 har et omfattende globalt netværk via de andre 3-selskaber og vores internationale roamingpartnere. Så vi har gjort det enkelt for virksomhederne – de kan sidde i Danmark eller lokalt og kontrollere devices verden over via samme platform – med samme dataudbyder,” forklarer Morten Christiansen, der er 3’s CEO.

På grund af 3’s globale netværk, så er det også muligt for virksomheder at gå ind i en lang række andre lande uden for Europa.
Både Morten Christiansen og Torben Andersen har store forventninger til samarbejdet, da virksomhederne får gensidig gavn af hinanden.

”Det er rigtigt interessant at drive forretning, når to forskellige brancher kan se fordelene i hinanden. Vi åbner døre for GreenMobility med vores netværksaftaler i udlandet og med platformen, der fungerer på tværs af landegrænserne. På den anden side får GreenMobility endnu flere kunder og dermed biler, som også kommer os til gode,” siger Morten Christiansen.

GreenMobility skifter nu til den nye platform i København, mens den bliver en del de nye grønne delebiler i Oslo i løbet af 2018.
Indtil da får endnu flere danskere mulighed for at prøve delebilsordningen af, da alle 3-kunder, der ikke er kunder hos GreenMobility, får 60 minutters gratis kørsel.

 

Om GreenMobility:

GreenMobility indledte driften i Storkøbenhavn i oktober 2016 og har i dag over 25.619 kunder – især private brugere, men også et stigende antal virksomheder, som lader deres medarbejdere bruge Din Bybil som et prisbilligt og miljøvenligt alternativ til taxa, kørsel i egen bil mv. Der blev i 2017 kørt 2,9 mio. kilometer i Bybilerne, fordelt på 320.657 ture, og både antallet af ture og turenes længde er stigende. Bybilerne kører på strøm fra vedvarende energikilder og udleder hverken CO2, NOx eller andre skadelige stoffer. Det skønnes, at Bybilerne i 2017 sparede Storkøbenhavn for udledning af 350 tons CO2.GreenMobility er noteret på Nasdaq First North i København.

3 tilbyder mobiltelefoni og dataforbindelser via 3G, 4G og 4G+ mobilnetværk. 3’s kunder er flittige brugere af data på mobilen og har i en årrække haft det største dataforbrug i Danmark. Med et tilbud om fri roaming i 59 lande via konceptet 3LikeHome ønsker 3 at være det foretrukne teleselskab for rejselystne danskere. 3 i Danmark er en del af 3 Group, som er repræsenteret i Italien, Østrig, England, Irland, HongKong, Indonesien og Sverige. 3 ejes af CK Hutchison Holdings Limited (60%) og Investor AB (40%). Læs mere om 3 Group på www.three.com og om 3 på www.3.dk.

Share

  • Deadline Press
  • Flemming Thomsen

    Uddannet cand. phil fra Københavns Universitet. Freelance-redaktør af tidskrifter og magasiner, udarbejdelse af nyhedsbreve, redigering og markedsføring på internettet. Har arbejdet med international ejendomsformidling, virksomhedsrådgivning herunder etablering af udenlandske selskaber, handel på nettet og som iværksætter af netbutikker.

    Journalistik og kommunikation: Redaktionsarbejde for Børsen Internet, Bolig Berlin (informationschef og medstifter), Danske Markedsøkonomer, freelanceredaktør SAM-DATA/HK.

    Levering af artikler til Berlingske Tidende, Politiken, Dagbladenes Bureau, BådNyt, UD & SE, Computer Reseller News m.fl.

    Hjemmeside: www.deadlinepress.dk