Boligpriserne er steget betydeligt i flere byer i hovedstadsområdet i 2018, vi har samlet de største stigninger i kvadratmeterprisen på villaer og rækkehuse. Boligpriserne er steget betydeligt i flere byer i hovedstadsområdet i 2018, vi har samlet de største stigninger i kvadratmeterprisen på villaer og rækkehuse.

Boligpriserne stiger fortsat i Region Hovedstaden

Kommunerne i Region Hovedstaden har det seneste år oplevet en markant stigning i boligpriser.

I gennemsnit er hver villa og rækkehus i kommunen steget med cirka 5,6%, fra januar 2018 til december 2018.

Dragør topper listen med en stigning på over 12,5%, mens Gribskov er den anden kommune der oplever en stigning på over 10%. Gladsaxe er tæt på, med 9,8%. Brøndby befinder sig i bunden af listen, med en stigning på cirka 1%.

De seneste tal fra december 2018 viser, at villa og rækkehuse ejere i gennemsnit kunne få cirka 24.900 kr. per kvadratmeter - oppe med over 5 % på et år. I januar 2018 lå den gennemsnitlige kvm-pris på københavnske ejendomme, på cirka 23.600 kr.

Dette betyder, at man i januar 2018 kunne få ca. 3,55 millioner kroner for en villa eller et rækkehus på 150 kvm., mens man i december 2018 kunne få cirka 3,74 millioner kroner for samme bolig. Det er en fortjeneste på 190.000 kroner på bare et enkelt år.

Tallene der er trukket fra boligsidens markedsindeks viser yderligere, at boligejerne I hovedstadsområdet er blandt dem i Danmark der er mindst villige til, at gå ned i pris. Med et gennemsnitlig prisnedslag på knap 3 %, ligger den i bund i forhold de fleste større byer i Danmark, med prisnedslag procenter på 4-5%.

“Vi har kunnet mærke den øgede efterspørgsel fra boligkøbere omkring de københavnske byer, og vi har gennemgået flere handler i København i 2018 set i forhold til 2017. En udvikling vi ser vil fortsætte i det nye år. Vi har også mærket en øget tendens til, at køberen bliver nødt til at være mindre kritisk i forhold til eks. tilstandsrapport, da sælger let kan vælge en anden køber” udtaler Joacim Graff fra Bedstemægler.dk.

Ikke alle de københavnske boligsælgere har haft fornøjelsen af de stigende boligpriser. I Hillerød er priserne nemlig faldet med cirka 2,6 %. 

  • Deadline Press