Er Apple ved at miste grund til Samsung?

Kampen mellem Apple og Samsung på markedet for mobiltelefoner.

Apple har i mange år været markedsleder på markedet for mobiltelefoner, men i den seneste tid, har Apple tabt grund, og Samsung kan måske drage nytte af dette, som den næststørste på markedet. Her vil vi kigge på Apples grunde til det mistede tag på markedet og Samsungs modsvar og muligheder her.

Apples situation på markedet
Apple har, som sagt, været markedsleder i mange år på markedet for mobiltelefoner. Men de seneste år har de mistet taget i markedet, og deres iPhone-modeller har ikke set den samme efterspørgsel som tideligere. Der var engang hvor at der var milevis at køer ude foran Apple-butikkerne, hvert år der blev lanceret en ny iPhone. Dette fænomen ser vi ikke længere, når Apple årligt lancerer deres nyeste skud på stammen til det kæmpestore mobiltelefonmarked.

Inden iPhone X kom på markedet havde Apple ikke ændret designet på deres dyreste telefoner i flere år, der faldt interessen allerede, da forbrugeren ikke visuelt kunne se forskellen fra den iPhone de stod med i hånden i forvejen og den nyeste lancering. Apple havde dog ventet med at opdatere deres design til de kunne imponere verden fuldstændig, men det kostede dyrt. Da Apple lancerede iPhone X, var verden godt nok imponeret, og hypen steg for iPhonen igen, men den nye teknologi i iPhone X var dyr og det kom forbrugeren til at kunne mærke, med et prisskilt der hidtil var uset på mobiltelefonmarkedet. Interessen var stor men, prisen skræmte mange væk og Apple mistede derfor en stor kundebase af den grund.

Den seneste udvikling
Sidste år lancerede Apple så opfølgeren til iPhone X, iPhone XS - en endnu dyrere iPhone, men Apple forstod her deres kunder og lancerede dertil også iPhone XR, et billigere modsvar til XS. Apple havde prøvet at svare på deres kunders ønsker, men designet var det samme som iPhone X og iPhone XR, er ikke på samme måde så eksklusiv, selvom prisen stadig er høj. Salget var derfor ikke imponerende for Apple og her kan Samsung derfor med deres hurtige teknologiudvikling, komme med et modsvar til Apple. Samsungs telefoner er uanset den ligeså moderne teknologi stadig billigere end en iPhone, og med nutidens trend med kantløse skærme, se de nærmest ens ud nu. Designet af telefonen er derfor ikke ligeså vigtigt som hidtil og med Samsungs glimrende indvendige teknologi og førende skærmteknologi, et oplagt alternativ på Apple iPhone. Tjek flere artikler ud om teknologi på vores teknologi-sektion.

Mange iPhonebrugere, som er kendt for at være hardcore Apple fans, ser nu muligheder i at få fat i en ny telefon, med samme features og et stadig anderledes design end fra deres iPhone. På den måde kan Samsungs nye mobil S10 måske opfylde alle Apple-forbrugerens ønsker om et nyt design, moderne teknologi og en lækker kantløs skærm. Det eneste der måske afholder dem i sidste ende, er styresystemet, hvor iOS har været god til at fastholde de mange kunder.

  • Deadline Press