Hydrokopteren kan betyde forskellen mellem liv og død

Af
  • Mail
  • Deadline Press
Hydrokopteren skal redde liv i Sverige Hydrokopteren skal redde liv i Sverige

Sverige skærper sikkerheden ved søer både sommer og vinter med nyt redningsfartøj

Af Flemming Thomsen. Foto: Artic Airboats
De fleste drukningsulykker i Sverige sker i søer. Alligevel kan man sjældent få hjælp i tilfælde af ulykker på søer. Leksands Sparbank donerer nu en redningsbåd og et hydrokopter med den mest moderne teknologi til det svenske redningsfirma ved søen Siljan.
"Disse fartøjer er nøglen til at kunne udføre redningsarbejde på Siljan. Redningsbåd og hydrokopter er udstyret med state-of-the-art teknologi, for eksempel kan vi se, hvad der er på søen eller isen med radar uanset vejret og hvilken tid på dagen det er. Vi kan nu patruljere Siljan ikke mindst i weekenderne og ved de større arrangementer hele året rundt, siger Gustav Wallheden, der er ansvarlig for redningsstationen Siljan / Runn.Redningsbåd

Redningsbåd
Længde: 7 meter
Vægt: 900 kg exklusive motorer
Passagere: 8 personer
Maxhastighed: 35-40 knob
Udrustning: radar, plotter, ekolod, bugseringsudrustning, førstehjælpspakke mm
Type: Arctic Airboats

Hydrokopter
Længde: 5 m
Bredde: 1,75 m
Motor: Rotax 100 hk
Maxhastighet: hurtigst på is end i vandet
Udrustning: radar, plotter, førstehjælpspakke mm
Type: Arctic Airboats

 

Flemming Thomsen

Uddannet cand. phil fra Københavns Universitet. Freelance-redaktør af tidskrifter og magasiner, udarbejdelse af nyhedsbreve, redigering og markedsføring på internettet. Har arbejdet med international ejendomsformidling, virksomhedsrådgivning herunder etablering af udenlandske selskaber, handel på nettet og som iværksætter af netbutikker.

Journalistik og kommunikation: Redaktionsarbejde for Børsen Internet, Bolig Berlin (informationschef og medstifter), Danske Markedsøkonomer, freelanceredaktør af Printeren Sam-Data/HK.

Levering af artikler til Berlingske Tidende, Politiken, Dagbladenes Bureau, BådNyt, UD & SE, Computer Reseller News, svenske, norske, tyske, engelske og australske magasiner etc.

www.deadlinepress.dk