Sådan opnår du mest sikkerhed på nettet

Af
  • Mail
  • Deadline Press
Sådan opnår du mest sikkerhed på nettet Pixabay

Sikkerhed på nettet er vigtigt at have styr på i dagens Danmark.

Elektronikken har udviklet sig meget igennem de seneste år, men ligeså vel som vores elektronik er blevet mere avancerede, så er hackere og virusser også blevet det, og det er derfor vigtigt at holde et vågent øje med dette.

Kend dine muligheder

Der er mange måder hvorpå man kan føle sig mere sikker når man færdes på nettet. Mange ville sige diverse antivirusprogrammer, og det er også rigtigt nok, men imellem de tusindvis af forskellige mulige softwareprogrammer, så glemmes der nogle andre centrale løsninger, såsom IP-adresser og VPN. Hvis ikke disse lyder bekendt, så kan du læse videre. Her kan du lære om IP og VPN, og hvorfor begge dele er gode at kende til. Der er også en liste over de bedste VPN-tjenester, i tilfælde af, at du skulle være interesseret i at kigge nærmere på dette.

Hvad er en IP-adresse?

Hvis du klikker ind på Min IP vil du blive ført til en side, der vil fortælle dig om din IP-adresse er synlig for andre eller ej. IP-adresser er som oftest synlige indtil man vælger andet. Hurtigt vil du også bemærke, at siden vil fortælle dig hvad din IP-adresse er, hvilken udbyder du har og hvad din lokalitet er. Men hvad er en IP-adresse helt præcist? IP står for ”Internet Protokol” og er et nummer som kan bruges til at identificerer dig med på nettet. Dog er det vigtigt at pointere, at selvom din IP-adresse er synlig, så betyder det kun at man kan se din geografiske placering, og ikke den aktuelle adresse du er ved.

Hvorfor benytte VPN?

For at skjule din IP-adresse fuldstændigt for omverdenen, så ingen kan følge med og se din historik, så er det VPN du bør kigge nærmere på. Læs mere om VPN her. VPN står for ”Virtual Private Network”, og fungerer som en tunnel fra din computer og ud på nettet. VPN sikrer dig imod fremtidige hacker-angreb, og at andre generelt kan se hvad du foretager dig på nettet. Det lyder muligvis ikke som et stort problem, men alle har ret til at have et privatliv uden at andre kan følge med i, hvad man foretager sig. Med VPN er dette muligt. VPN gør sig i den grad gældende, når det handler om at downloade spil eller se Netflix fra et andet land end Danmark.

Beskyttet imod fremtidige hacker-angreb

Det er ikke en regel at vores IP-adresser skal være private, og vi skal heller ikke have VPN. Dog er VPN ikke ulovligt og helt okay at benytte sig af. Det behøver ikke at have noget at gøre med de mange fordele, du kan også blot bruge VPN hvis ikke du ønsker at andre skal følge med i hvad du laver. Uanset om du vælger at benytte dig af det eller ej, så er det vigtigt at vide hvad der kan forhindre mulige virusser og hacker-angreb, for så ved du hvad der kan gøres for at undgå dette.

Flemming Thomsen

Uddannet cand. phil fra Københavns Universitet. Freelance-redaktør af tidskrifter og magasiner, udarbejdelse af nyhedsbreve, redigering og markedsføring på internettet. Har arbejdet med international ejendomsformidling, virksomhedsrådgivning herunder etablering af udenlandske selskaber, handel på nettet og som iværksætter af netbutikker.

Journalistik og kommunikation: Redaktionsarbejde for Børsen Internet, Bolig Berlin (informationschef og medstifter), Danske Markedsøkonomer, freelanceredaktør af Printeren Sam-Data/HK.

Levering af artikler til Berlingske Tidende, Politiken, Dagbladenes Bureau, BådNyt, UD & SE, Computer Reseller News, svenske, norske, tyske, engelske og australske magasiner etc.

www.deadlinepress.dk