Elbilen slår benzinbilen i det daglige budget

Af
  • Mail
  • Deadline Press
Elbiler er økonomiske på længere sigt Elbiler er økonomiske på længere sigt Pixabay

Elbil eller benzinbil? Hvad kan bedst betale sig?

Kigger vi udelukkende på prisskiltene hos bilforhandlerne, er elbilen den dyreste. Faktisk kan du gå en prisklasse op, hvis du vælger en benzinbil frem for en elbil til samme pris.

Men når du triller ud fra forhandlerens parkeringsplads, ændrer billedet sig. For i den daglige drift med udgifter til brændstof, dæk og vedligeholdelse overhaler elbilen indenom.

I FDMs bilbudget for 2019 har man indregnet de mange udgifter, du som bilejer skal betale om året. Og for at kunne sammenligne på tværs af modeller har FDM udregnet, hvad den samlede pris pr. kørt kilometer bliver. Her lander en elbil til 300.000 kr. på 3,55 kr. pr. km. Tilsvarende koster en benzinbil til 275.000 kr. 4,31 kr. pr. km at holde.

Læs hele historien hos FDM

Flemming Thomsen

Uddannet cand. phil fra Københavns Universitet. Freelance-redaktør af tidskrifter og magasiner, udarbejdelse af nyhedsbreve, redigering og markedsføring på internettet. Har arbejdet med international ejendomsformidling, virksomhedsrådgivning herunder etablering af udenlandske selskaber, handel på nettet og som iværksætter af netbutikker.

Journalistik og kommunikation: Redaktionsarbejde for Børsen Internet, Bolig Berlin (informationschef og medstifter), Danske Markedsøkonomer, freelanceredaktør af Printeren Sam-Data/HK.

Levering af artikler til Berlingske Tidende, Politiken, Dagbladenes Bureau, BådNyt, UD & SE, Computer Reseller News, svenske, norske, tyske, engelske og australske magasiner etc.

www.deadlinepress.dk