Pas på miljøet, og tag de rette beslutninger

Af
  • Mail
  • Deadline Press

Hvordan passer du ekstra godt på vores verden i 2019 uden at skulle foretage nogle radikale ændringer i din hverdag?

Selvom vi gerne ville, at vi hver især kunne være fuldstændig CO2-neutrale, så er det ikke tilfældet for særlig mange. For med lang transporttid til arbejde, emballage i hjemmet og fødevarer, så er der lang vej til et helt grønt samfund, men der er samtidig mange små ting, som du kan gøre. For med små tiltag i din hverdag kan du nemt blive mere bæredygtig og passe bedre på miljøet. Det hele handler om at tage de rigtige beslutninger og gøre alt med måde. Vi guider dig gennem tre forskellige tiltag, som du nemt kan få ind i din hverdag, og så du kan være med til at skabe en grønnere verden.

Forbrugersamfundet – skru ned

Først og fremmest er der mange klimasyndere, som vi ikke bemærker i vores hverdag. Faktisk er tøjproduktion en stor synder, når det kommer til forurening af vand, og med det store forbrug, som vi ser i samfundet i dag, er der ofte plads til forbedringer. Se, hvad du har i dit tøjskab, og overvej altid en ekstra gang, om du virkelig har brug for den smarte trøje, som du har fundet. For sommetider har vi faktisk ikke brug for det, selvom vi nemt kan bilde os selv det ind. Og har vi brug for noget nyt, så køb med omtanke. Gå efter tøj, der er produceret med miljøet i baghovedet, eller noget, som er af ordentlig kvalitet, så det holder længere. Skal du f.eks. købe nye tights, så find dig et par ordentlige fra start. Cooltights.dk har et væld af smarte tights fra de bedste mærker, og så undgår du også, at de kommer til at ligge i skuffen. Komforten er nemlig også i top.

Sortér dit affald

Der er mange, der allerede gør det, men du kan ofte blive endnu bedre. Vi taler selvfølgelig om den omdiskuterede affaldssortering, der vinder større indpas i hjemmet end nogensinde før. Sørg for, at du sorterer dit affald – også plastemballage samt glasflasker og glasbøtter. For ofte sorterer vi kun det, som vi nemt kan skille os af med, men tager du en tur på forbrændingen en gang om måneden, så kan du nemt spare miljøet for en masse restaffald. Saml alt din plastik sammen, og skån miljøet lidt ekstra.

Tag på ferie i Europa

Vi kommer ikke udenom flytransporten, som er en af de store syndere, når det handler om klimaet. Og det er fantastisk at rejse til andre kontinenter og opleve anden kultur, men hvem siger, at Europa behøver at være kedelig? Erstat den årlige sommerferie med en køretur til et af de fantastiske lande i Europa, der byder på smuk natur, storbyer og enestående badestrande. På den måde sparer du store mængder af CO2, samtidig med at du får en sommerferie fyldt med oplevelser, varme og sommersol.