Harald Nyborg og Bauhaus vinder flyttekassetesten Fremhævet

Af
  • Mail
  • Deadline Press

Skal du have en flyttekasse i høj kvalitet, så køb den billigste fra Harald Nyborg eller den bedste fra Bauhaus. Prisen ligger tæt på de billigste kasser med 4 mm et-lags bølgepap - og så kan de holde til lidt mere.

Tyve papkasser til 139 kroner. Det var vist bundskraberen, da jeg researchede papkassepriserne på nettet i forbindelse med en oprydning på loftet. Prisen var hos Davidsen byggemarked og lød god. Men hvad kan en papkasse til 7 kroner? Svaret er: Den kan udmærket bruges til at flytte med, for jeg har normalt aldrig ofret mere, og jeg har vel flyttet 4-5 gange i mit liv, uden at kvaliteten har været et problem. Sagen er dog en helt anden, hvis papkasserne skal bruges til opbevaring - eller bruges flere gange.

Dobbelt lag pap afgørende
Da jeg forleden gik i gang med at rydde op på loftet, så viste det sig, at de billige kasser efter 10 år på loftet var begyndt at gå i opløsning. Derimod var de lidt dyrere kasser stadig helt i orden og kunne rykkes rundt, mens jeg var heldig, at de billige ikke var væltet ned i isoleringen. De billige kunne dog ikke flyttes, så man er altså nødt til at ofre lidt mere, hvis kasserne skal holde i længere tid. Det vil sige: Mere end 4 mm og altså dobbelt lag pap.

Rundtur til Byggemarkeder
Da jeg tog en rundtur til byggemarkederne, viste det sig hurtigt, at et par af byggemarkederne dumpede. Kasserne hos Jem og Fix var i den dårlige ende, ligesom kasserne hos Biltema, der også kun havde kasser med et enkelt lag pap - på trods af, at Biltema direkte skrev, at deres papkasse var en ”testvinder” fra 2016. Meget svært at forestille sig, eftersom kassen kun var i 4 mm og fremstod meget skrøbelig - og var angivet til kun at kunne bære 30 kg - det halve af de bedste, der er angivet til 60 kg.

Normalpris 30 kroner for kvalitet
Til gengæld var der flere kvaliteter at vælge imellem hos Silvan, der denne dag havde en rigtig god kvalitetskasse - ”Senior Prof” - til 30 kroner. I øvrigt samme pris, som en kvalitetskasse hos Stark. Denne type kasser kan klare omkring 60 kilo. - men prisen er altså her 4 gange så meget som de 7 kroner, som man skulle betale hos Davidsen. Til gengæld er størrelsen typisk lidt større. Kvalitetskassen Senior Prof hos Silvan er på ca. 40x70x40, mens den billige normale ”Senior” er på ca. 36x60x38.

12-17 kroner hos Harald Nyborg og Bauhaus
Kan man ikke finde et godt tilbud andre steder, så er det en god idé simpelthen at køre til Harald Nyborg, der som de eneste i denne test har en lavpris-kasse med dobbelt pap. Man kan få dem til omkring 12 kroner pr. stk, og de fremstår som i samme kvalitet som dem til 30. Størrelsen er dog på niveau med de billige kasser kasser: 38x39x59. Bæreevnen angives ikke, men kassen er selvsagt stærkere end kasser med den halve tykkelse i pappet, så den ligger nok op imod de 60 kg.

Efter turen til Harald Nyborg, fik jeg også øje på Bauhaus, der også har en kasse i 7 mm. Den koster lidt mere end Harald Nyborg - cirka 18 kroner pr. stk. Størrelsen er nogenlunde den samme, så skal man selv fragte kasserne, er Harald Nyborg det bedste valg.

Fragten afgør valget
Men det kan godt være lidt af et mareridt at få plads til de mange kasser i bilen, og i den sammenhæng kan det derfor godt betale sig at undersøge fragtpriserne. Her kræver både Harald Nyborg og Davidsen omkring 250 kroner for levering, mens Silvan, Stark og Bauhaus koster under 80 kroner.

Valget står derfor mellem Bauhaus og Harald Nyborg og så har vi testvinderen:

Afhentet
20 kasser hos Harald Nyborg - afhentet: 230 kroner. (leveret bliver prisen 479 kroner i alt).

Leveret
20 kasser hos Bauhaus - leveret: 339 kroner plus 69 i fragt = 408 kroner.

  

Daniel Brøns

Daniel Brøns er uddannet journalist og har gennem tiden arbejdet med især teknologi. Han er uddannet IT-systemudvikler og har i en årrække arbejdet med forskning, viden, teknologi og uddannelse. Gennem tiden har han blandt andet skrevet for uddannelsessektoren, Illustreret Videnskab, PC World, de danske IT-fagforeninger, Microsoft, Sony og GN Netcom. Karrieremæssigt har han både arbejdet som almen journalist i Region Sjælland, ligesom han har arbejdet med ommunikation og rådgivning.