Verdens dyreste bil - her er den!

Af
  • Mail
  • Deadline Press

Bugatti lancerer ’Den Sorte Bil’ på Genéve Motor Show 2019.

Bugatti er kendt for at lave nogle ekstremt hurtige biler og ikke nok med det, så er det biler, der skiller sig ud i gadebilledet – hvis du altså er så heldig at se en. Bilerne er ekstremt dyre, og det er sjældent, at man får dem at se på de danske veje.
Nu har den franske bilfabrik præsenteret en hyperbil, som har endnu vildere teknologi, fart og ikke mindst prisskilt, der skiller sig ud. Bilen hedder Bugatti La Voiture Noire – altså ”Den sorte Bil” på dansk.

Anledningen bag

Der en helt bestemt anledning bag Bugattis nyeste svar på tidens hyperbiler, og det er Bugattis 110 års jubilæum. Dette fejrer de med at lancere denne fantastiske specialmodel – en event, der fik publikum til at strømme til Bugattis stand.
Bilen er som mange andre hyperbiler, inspireret af en forgangen bil i producentens produktion. La Voiture Noire har derfor flere sammenfald med den klassiske Type 57 Atlantic helt tilbage fra 1963. Type 57 havde ligeledes en specialmoden helt i sort, som så dog forsvandt under anden verdenskrig.
Er du nu blevet interesseret i denne bil, kan du godt glemme det, for selvom du skulle have luft i økonomien til at betale hele 103 millioner kroner for din næste bil, eller du skulle vinde den helt store gevinst i spil, så er der desværre kun lavet dette ene eksemplar af Bugatti La Voiture Noire, som samtidig nu er den dyreste bil i verden.

Teknologien under den sorte skal

Under det smukke ydre gemmer der sig teknologien fra Bugattis anden hyperbil, nemlig fra Bugatti Chiron, det betyder at du får et solidt fundament til en lækker bil. Chiron, og nu også La Voiture Noire, har nemlig en 8,0 liters W16 motor med hele 1.479 hestekræfter om et omdrejningsmoment på 1.600 Nm. Det betyder at Bugattis nyeste skud på stammen, kan skyde sig afsted fra 0-100 km/t på simple 2,5 sekunder. Men det er ikke kun hvad der er under den sorte skal der er imponerende, selve skallen er udført i det lette carbon-materiale, som nu er begyndt at blive er hverdagsting for bilproducenter i denne prisklasse – og lidt under. Derudover er La Voiture Noire udført i det fineste materialer mennesket nogensinde har set, på den måde har Bugatti også skabt en bil der fortjener verdens største prisskilt. Læs mere om teknologi, biler og MC på vores side her.

Hvem køber en bil som denne

Man skulle tro at med denne pris, et det vil være svært at finde en køber, men det er Bugatti ikke så sikker på. Set på det generelle marked for specialdesignede biler og andre transportmidler, mener de ikke at denne pris er helt i vejret. De forklarer og selv at deres kundebase, er personer, der specialdesigner sine egne yachts og privatfly, så en bil til denne pris er ikke noget der vil skræmme denne type kunde væk. Derudover skal det siges at en investering i en specialbil – ikke mindst fra Bugatti, ikke er en helt dum ide, det har det nemlig med at skyde endnu mere i vejret, efter de kommer ud på det private marked.