Undgå bilkø gennem Tyskland - brug de rigtige apps

Af
  • Mail
  • Deadline Press
Vælg afgangstidspunkt - og så kan du få ankomsten oplyst. Vælg afgangstidspunkt - og så kan du få ankomsten oplyst.

Det kan være svært at undgå bilkøer gennem Tyskland, men der findes rent faktisk nogle apps, der kan hjælpe dig på vej. Her på redaktionen har vi fundet den, som ser bedst ud - og giver nogle tips med på vejen, inden du tager på ferie.

Her på redaktionen har kigget på forskellige apps, og er meget imponerede over Inrix Traffic, der ikke alene kan indikere, hvor der er kø, men også, hvor lang tid din rejse bliver gennem køen. Man kan oven i købet få besked undervejs, om der er politi og vejkameraer.

Det er en gratis app, der kan give dig forskellige forslag til afgangstider, så du kan navigere i forhold til en prognose for køer undervejs - baseret på ugedag og historiske data.

Prøv også at søge på "adac staukalender" og du får en kalender over de værste rejsedage fra det tyske svar på FDM.

Faktisk kan Google Maps også hjælpe med at beregne en tid, men her er hverken vejkameraer, politi - eller mulighed for at vælge alternative afgangstidspunkter - og måske udskyde sin afrejse.

Inden afrejse kan det også være fornuftigt at google "stauprognose" for at få et overblik over, hvordan weekenden er - så ledes normalt ind til redaktionelle omtaler af den kommende uge.

Generelt gælder det, at det er rigtigt svært at køre i weekenden i dagtimerne, og at man skal holde et vågent øje til netop de dage, hvor ferien begynder i Tyskland og omkringliggende lande. Ofte falder de nemlig sammen, så den første ferie-weekend bliver et mareridt.

For mange danskere gælder det i øvrigt, at man skal omkring Hamborg. Det er en af de værste strækninger, og så er det fristende at tage de små veje og sejle over kanalerne ud mod Nordsøen. Meget ofte bliver det dog en meget dyr løsning, og der kan være kilometerlange køer af biler, der skal med over. Som regel er det - selv i tæt trafik - bedst at tage køen. Og vil du helt undgå Hamborg, så vælg i stedet at køre ind over landet på den anden side af byen.

Daniel Brøns

Daniel Brøns er uddannet journalist og har gennem tiden arbejdet med især teknologi. Han er uddannet IT-systemudvikler og har i en årrække arbejdet med forskning, viden, teknologi og uddannelse. Gennem tiden har han blandt andet skrevet for uddannelsessektoren, Illustreret Videnskab, PC World, de danske IT-fagforeninger, Microsoft, Sony og GN Netcom. Karrieremæssigt har han både arbejdet som almen journalist i Region Sjælland, ligesom han har arbejdet med ommunikation og rådgivning.

Mere i denne kategori: « Verdens dyreste bil - her er den!